CONȚINUT INTELIGENT

Redactare tehnică

Conținut inteligent – cum adică? Pentru început, haideți să nu scriem prostii. Asta ar fi un prim pas important. Însă conținutul nu înseamnă doar text. Lucrăm din greu la a crește IQ-ul conținutului peste pragul de 100, folosindu-ne de fotografii, grafice sau videoclipuri. Știm din E = mc² că inteligența este asociată cu eleganța conciziei. Așadar, documentația tehnică ar trebui să fie clară și utilă. Cu instrucțiuni precise, cât mai scurte și mai concise posibil, utilizatorul ar trebui să se descurce ușor chiar și cu cele mai complicate produse.  Pentru o documentație tehnică optimă sunt necesare o multitudine de competențe ale mai multor experți. Formula noastră este:
proces de creație inteligent + rezultat inteligent = conținut inteligent. Voilà.

Livrăm texte corecte, în conformitate cu cele mai recente inovații din domeniul experienței de utilizator, atractive, ilustrate și fără erori. Acest lucru este valabil pentru orice format de conținut: text, imagine, animație, audio și video. Bugetul dvs. este reperul nostru. Calitatea este promisiunea noastră.

Producție video

O imagine în mișcare care nu se mișcă este la fel de lipsită de sens ca o carte audio fără sunet. În videoclipuri sau clipuri de animație, trebuie să se întâmple ceva, nu doar să existe o persoană care vorbește în fața unei camere de filmat, cu excepția cazului în care mesajul este vocea însăși. Dar și acest lucru se întâmplă destul de rar. Secvențele și procesele descrise fluent sunt elixirul pentru cinematografie. Cu un scenariu corect, nici măcar nu contează ce limbă se vorbește în videoclip. Pentru că, în mod ideal, când procesele şi acțiunile în sine sunt atât de explicite, nici nu mai este nevoie de cuvântul rostit. Totuși, dacă nici sunetul și nici acțiunile nu sunt relevante, o animație 2 sau 3-D este suficientă. Aceasta, la rândul ei, este mai bună decât o imagine. Iată că există o soluție vizuală perfectă pentru orice situație.

Transformăm instrucțiunile de asamblare, de întreținere sau de operare în cel mai potrivit concept vizual în mișcare. De asemenea, producem videoclipuri cu instrucțiuni pentru instruirea privind utilizarea produselor sau instrucțiuni de fabricație în conformitate cu cele mai recente criterii UX.

Producția de imagini

“O imagine valorează cât o mie de cuvinte” – ei bine, încercați să reprezentați această propoziție simplă sub forma unui grafic. Un text are limite, la fel şi o imagine. Dar împreună formează echipa perfectă. Oamenii percep o imagine mult mai rapid decât un text. Cât de rapid? De aproximativ 60.000 de ori. Asta înseamnă că, dacă ați conduce o mașină cu 60 km/h, ați face ocolul pământului de 90 de ori. Prin urmare, imaginile sunt o componentă a documentației dvs. tehnice cel puțin la fel de importantă ca și textul, deoarece sunt percepute și procesate cu viteza luminii. Elementele vizuale sunt mijloacele alese pentru a face documentația dvs. tehnică mai clară și mai ușor de înțeles.

Vă îmbogățim documentația de produs cu elemente vizuale funcționale, astfel încât clienții dvs. să înțeleagă conținutul mai rapid și mai ușor. Vă punem la dispoziție numeroase opțiuni, fiecare cu rolul său.

Pictograme

Aici puteți vedea un exemplu de sistem de pictograme pe care l-am dezvoltat special pentru un client. Cititorul ar trebui să înțeleagă despre ce este vorba în textul respectiv într-o fracțiune de secundă. Simbolurile învățate care structurează vizual textul îl ajută să facă acest lucru. De asemenea, ele servesc într-o manieră excelentă ca elemente care sprijină utilizatorul în navigarea pe paginile de internet din aplicații sau în instrucțiunile online. La [itl] proiectăm sisteme de pictograme, concepem grafice unice, serii de pictograme, ghiduri de stil. Toate pentru a face conținutul dvs. cât mai plăcut vizual.

Analiza documentelor Docu-Check

Standardele nu sunt prea distractive. Simpla citire a lor uneori provoacă dureri de cap. Dar ele trebuie să existe. Deși sunt atât de voluminoase și greu de înțeles, sunt foarte utile odată ce au fost implementate în documentația tehnică a produsului dumneavoastră. De exemplu, vă pot scuti de procese în instanță și vă optimizează produsele prin intermediul unei documentații inteligibile. Astfel, clientul dvs. va fi cel puțin la fel de mulțumit de documentele dvs. ca şi autoritățile de la nivel național şi european.

Vă verificăm documentația tehnică printr-o analiză cuprinzătoare a documentelor sau creăm o nouă documentație pe baza legilor, normelor și standardelor în vigoare. În plus, vă oferim și sfaturi foarte practice despre cum să implementați cât mai eficient normele și reglementările.

Ar trebui să știți…

În fiecare an, redactorii noștri experimentați în domeniul documentației tehnice şi experții noștri în standarde revizuiesc zeci de documentații tehnice din aproape toate industriile. Printre acestea se numără, de exemplu, documentația tehnică pentru produse din sectoarele auto, construcțiilor, hardware și software IT, a bunurilor de larg consum, tehnologiei de măsurare, ingineriei mecanice și a instalațiilor. Domeniul de aplicare variază între 10 și 300 de pagini. Dar, indiferent de sectorul de activitate și de domeniul de aplicare al documentației, puteți fi siguri că, la final, documentația tehnică va fi perfectă din toate punctele de vedere. Contribuiți alături de noi și de partenerii noștri la crearea unei lumi digitalizate pe înțelesul tuturor. Cu soluțiile noastre, vă preluăm din punctul în care vă aflați și vă propulsăm la următorul nivel de digitalizare și optimizare a proceselor.

Contactează-ne

Așteptăm cu nerăbdare să primim mesajul dvs. prin intermediul formularului de contact! Noi vă vom răspunde cât mai curând posibil.

itl[at]itlro.ro

0374.03.22.03

Strada Aurora 5, Brasov, Romania

M-F: 8am-5pm, S-S: Closed